Matti1 6950ca5e 9462 41b2 8694 1a371e90b7b6 s1170x600 q80 noupscale

Minun Toyotani: Lautailijan lumiaura

Miksi ajat Toyota RAV4 Hybridillä?

”Mietimme yhdessä Toyotan kanssa, mikä voisi olla sopiva auto minulle. Päädyimme RAV4 Hybridiin, koska olen vahvasti ulkoilmaihminen ja tarvitsen autoa moneen käyttöön.”

Mitkä ominaisuudet autossa ovat sinulle tärkeimpiä?

”Neliveto, että pääsee vaikeisiin paikkoihin. Auto kulkee helposti lumisilla­ teillä, ja välillä vedän sillä isoa peräkärryä. Autossa pitää olla vetokykyä. Siihen pitää myös mahtua paljon tavaraa: mukana kulkee muun muassa­ lumilauta, maastopyörä ja kalastusvehkeitä. Kuljetuskapasiteetti on tässä autossa kunnossa. Lisäksi­ luontoarvot ovat minulle tärkeitä. Ympäristö­ystävällisellä hybriditekniikalla voin ajella kestävästi ja ekologisesti. Kaupunkiympäristössä hybridi­ on omiaan, kun pystyn ajamaan lyhyitä matkoja pelkällä sähköllä.”

Paljonko ajat autolla?

”Auto on päivittäisessä käytössä. Mittariin tulee vuodessa noin 30 000 kilometriä. Ajan paljon sekä pitkiä matkoja että kaupunki­ajoa. Olen päässyt kokeilemaan autoa myös haastavissa olosuhteissa­ lumisilla mökkiteillä. Kävimme kokeilemassa laskettelurinteessäkin, kuinka auto nousee rinnettä ylös.”

Miten auto pärjäsi?

”Hyvin. Olen yllättynyt positiivisesti monta kertaa. Mökkitietä ei ollut aurattu ollenkaan, ja lähdin riskillä­ koittamaan, miten menee. Ei tullut­ pienintäkään heikkoa hetkeä. Sen kun painoi kaasua, niin neliveto vei. Se oli hieno tunne. Ominaisuudet eivät ole autosta vielä loppuneet kesken.”

Millaista autolla on ajaa?

”Mitä enemmän ajan autoani, sitä enemmän tykkään siitä. Ajofiilis on jämäkkä ja auto turvallisen tuntuinen. Kaikki on suunniteltu loogisesti, eikä tarvitse mietiskellä, mihin toimintoon mikäkin katkaisija vaikuttaa.”

Mikä Toyotassa on parasta?

”Toyota on kiinnostunut ympäristöstä ja ihmisten tasavertaisuudesta. Brändinä se viestii minulle tärkeitä arvoja. Nyt kun minulla on ensimmäinen Toyota, olen miettinyt, miksen ole aiemmin hankkinut sitä. Toyotat ovat tunnetusti myös toimintavarmoja ja laadukkaita. Ei se turhaan ole yksi suosituimmista automerkeistä.”

Mitä auto kertoo omistajastaan?

”Auto kertoo ainakin tässä tapauksessa sen, että on menevä ja liikkuva­ ihminen, joka välittää myös siitä, mitä auto tekee ympäristölle.” T+