Toyota minun toyotani teresa v lim ki 2 s1170x600 q80 noupscale

Minun Toyotani: Kokin kaveri

Miksi Toyota Prius?

”Yritän tehdä ekologisia valintoja aina, kun se on mahdollista. Koska en pärjäisi ilman autoa, haluan vihertää autoiluani, mutta ajaa samalla mukavasti ja kohtuuhintaisesti.”

Millaisessa käytössä auto on?

”Minulla on paljon työajoa Helsingin seudulla. Lomareissuilla tulee ajettua sukulaisten luo Suonen­joelle ja Tampereelle sekä ystävien kesäpaikkaan Anjalankoskelle. Olen meillä aina kuskina. Mieheni ei kaipaa rattiin.”

Mitä muita autoja sinulla on ollut?

”Minulla on ollut Toyota 14 vuotta. Olen kokeillut eri malleja parin vuoden välein. Ennen nykyistä autoani
minulla oli pari Yarista, Corolla Verso, Auris ja vanhempi Prius, jolla ajoin nelisen vuotta. Ikävöin sitä aina muilla autoilla ajaessani. Vaikka uusin Prius on hieno, ajan nykyisen autoni loppuun. Se on
vuosimallia 2010.”

Miten hybridi eroaa muista ajamistasi autoista?

”Tuntuu, että Prius kulkee kuin itsestään. Se on hiljaisempi ja kuluttaa vähemmän bensaa kuin edelliset autoni. Lisäksi se on tilava. Yaris kävi ahtaaksi. Poikani oli kavereidensa kanssa kuin sillit suolassa takapen­killä, kun kuskasin heitä koripallo­treeneihin.”

Kerääkö autosi katseita?

”Ensimmäinen Priukseni keräsi katseita enemmän. Silloin hybridejä ei ollut liikenteessä yhtä paljon kuin nyt. Tuntemattomat ihmiset tulivat kyselemään, millaista autolla on ajaa ja miten se toimii.”

Mikä autoon liittyvä muisto on jäänyt mieleesi?

”Kolhin entisen Priukseni, kun hain poikaani treeneistä. Hän oli raivona: kiukutteli ja sanoi, ettei voi tulla
autoon, koska olen pilannut sen. Sen jälkeen en ole runnellut autoani, mutta joku muu kolhaisi samaa Priusta kadunvarressa.”

Mikä Toyotassa on parasta?

”Luotettavuus ehdottomasti. Koskaan ei ole tullut mitään vikaa eikä ole tarvinnut tehdä isompaa remonttia.” T+

Kuka?

Teresa Välimäki

  • Ruokakirjailija ja yrittäjä.
  • Pyörittää terveellisiä kulhoruokia valmistavaa Super Bowl -ravintolaa Helsingin Hietalahden kauppahallissa sekä ruoka-alan suunnittelu- ja tuotantotoimisto Helsinki Food Companya.
  • Hänellä on 17- ja 15-vuotiaat lapset aiemmasta avioliitostaan keittiömestari Hans Välimäen kanssa. Asuu Helsingissä.