Toyota prius 2016 s1170x600 q80 noupscale

Hankkisinko hybridin?

Sähkö- ja bensiinimoottorilla liikkuva hybridi on helppo ja hiljainen ajettava. Se säästää sekä kukkaroa että ympäristöä.

Miksi hankkisin hybridin?

Hybridi on hiljainen, ja siinä on automaattivaihteet, eli sillä on mukava ja helppo ajaa. Varsinkin kaupunkiajossa erot päästöissä hybridin ja tavallisen auton välillä ovat merkittävät. Toyotan Hybridilaskurilla voi verrata eri mallien kulutusta ja päästöjä.

Onko hybridin hankintahinta korkeampi kuin tavallisen auton?

Hybridi ei ole olennaisesti kalliimpi kuin tavallinen auto. Jos autolla ajaa paljon taajamissa, säästö tulee käytön kautta.

Entä hybridin ylläpitokustannukset?

Huollon hinta on verrattavissa tavallisen auton huoltokustannuksiin. Pysäköinnistä hybridit, samoin kuin muut vähäpäästöiset autot, saavat usein jopa alennusta. Käyttövoima- ja ajoneuvovero ovat suhteessa päästöihin.

Miten hybridin akut kestävät?

Yli 10 000 maahantuodun hybridi-Toyotan myötä tiedetään, etteivät edes talvipakkaset aiheuta hybridin akulle ongelmia. Toyota on myynyt hybridejä vuodesta 2004, mutta akkuja ei ole myyty Suomessa varaosina kuin muutama. Toyota myöntää hybrideille akkuturvan, joka on voimassa kymmenen vuotta tai 350 000 kilometriä.

Voiko hybridin huoltaa missä tahansa huoltoliikkeessä?

Rajoituksia ei sinänsä ole. Hybridin huoltaminen ja hybridijärjestelmän testaus edellyttävät kuitenkin oikeita laitteita ja ammattitaitoa. Lisäksi Toyotan myöntämä akkuturva on voimassa vain silloin, kun hybridi huolletaan Toyotan valtuuttamissa huoltoliikkeissä.

Pitääkö hybridi ladata jokaisen ajon jälkeen?

Hybridiä ei tarvitse ladata lainkaan. Hybridiauto kerää energiaa esimerkiksi jarrutusvoimasta, eli auto hoitaa latauksen automaattisesti ajossa. Hybridi ei ole sidoksissa sähköverkostoon sähköautojen lailla, eikä matkaa tarvitse suunnitella latauspisteiden sijainnin mukaan. Hybridi on niin automaattinen, ettei käyttäjän tarvitse tehdä muuta kuin ajaa ja huolehtia siitä, että tankissa on polttoainetta.

Millainen on hybridin jälleenmyyntiarvo?

Yhtä hyvä kuin muissakin Toyota-autoissa. Jos autoa ostaessaan hankkii Toyota Jousto
-palvelun, autolla on Toyota Rahoituksen takaama taattu hyvityshinta. Se koskee kaikkia Toyota-malleja. Hyvitettävän hinnan voi laskea Toyota Jousto -laskurilla.

Kysymyksiin vastasi Toyotan asiakaspalvelussa työskentelevä Tomi Aulavuo.