Annasport1 a33ba7ac ddcf 4930 b12f 26f4b566d7cc s1170x600 q80 noupscale

Hyvän mielen autoja

Kaarinalainen Siivous-Pro hankki autonsa Toyota Jousto -rahoituksella. Kun työntekijät liikkuvat kaupungilla, Yaris Hybridit mainostavat yritystä ja viestivät sen arvoista.

Anna-Kaisa Heikell-Kujala pysäköi valkoisen Yaris Hybridin Turun keskustaan. Auton kyljessä lukee teksti Siistimmän vapaa-ajan ­puolesta sekä yritysten nimet ­Siivous-Pro ja Annasport. Iloisissa teippauksissa näkyy myös perhosia ja vihreitä vauhtiviivoja.

Heikell-Kujala vetää sekä kaarinalaista kotisiivoukseen erikoistunutta Siivous-Prota että liikuntakeskus Annasportia. Hän kertoo, että samalla kun työntekijät siirtyvät kohteesta toiseen, Siivous-Pron autot toimivat liikkuvina mainoksina.

”Siistimpi vapaa-aika tarkoittaa sitä, että asiakkaat voivat tulla vaikka salille sillä aikaa, kun heidän kotinsa siivotaan.”

Vilkaisu Annasportin ohjelmaan paljastaa, että näin keskipäivällä ­olisi tarjolla ohjattua liikuntaa à la ’­Piukemmat pakarat’ tai ’Treeniä keskivartalolle’.

Rahoitusmalli, joka joustaa

Siivous-Pro hankki työntekijöilleen viisi hybridi-Yarisia ja yhden hybridi-Lexuksen Toyota Jousto -sopimuksella syyskuussa 2017.

”Jousto-sopimus sopi hyvin tarpeisiimme. Saimme sen ansiosta autot käyttöömme ilman, että meidän täytyi sitoa niihin paljon pääomaa.” Anna-Kaisa huomauttaa, että mikäli yrityksen tarpeet vaihtuvat, autot pystytään vaihtamaan toiseen malliin vaikkapa kesken sopimusjakson. ”Kun neljän vuoden sopimusjaksomme päättyy, voimme miettiä, vaihdammeko autot uusiin, pidämmekö ne vai palautamme.”

Liikuntakeskuksesta tutuilla termeillä voisi sanoa, että rahoitusmalli venyy ja joustaa niin, että kämmenetkin ylettyvät vaivatta lattiaan. ­Yariseja Siivous-Pro:lla on ollut käytössään aiemminkin, huoltoleasing-sopimuksella.

Anna-Kaisa Heikell pyörittää kotisiivousyritystä ja liikuntakeskusta.

Pieni on kaunista – ja kätevää

Kaikesta voi päätellä, että Anna-­Kaisa ja firman kotisiivoajat ovat varsin tykästyneitä automalliin.

”Yarisin hinta-laatu-suhde on erinomainen. Pienestä koostaan huolimatta se todellakin näyttää autolta. Takakonttiin mahtuu kaikki, mitä siivooja tarvitsee työssään. Yaris on myös helppo pysäköidä ahtaa­seenkin tilaan.” Hän mainitsee, että ­pieni, näpsäkkä ja kivan näköinen auto sopii myös mainiosti yrityksen markkinointiin. ”Yarisimme ovat todellisia hyvän mielen autoja.”

Huoltosopimus tuo huolettomuutta

Siivous-Pron kotisiivoojat liikkuvat työssään Kaarinassa ja lähikau­pungeissa, muun muassa Turussa, Liedossa ja Paraisilla.

”Yhdelle siivoojalle voi tulla päivässä työajoa kymmeniä kilometrejä. Henkilökunta käyttää työsuhdeautoja myös vapaa-ajallaan.” Siivous-Pro on liittänyt Jousto-sopimukseen huoltosopimuksen.

”Autot ovat kyllä niin varmatoimisia, että eihän niille ole tarvinnut tehdä oikein mitään perushuoltojen lisäksi.” Anna-Kaisa sanoo, että yrityksen kannalta huoltosopimus on kuitenkin järkevä vaihtoehto. ”Se antaa varmuutta ja huoletonta mieltä. Jokainen päivä, jonka auto olisi pois ajosta, maksaisi meille paljon, jos työt jäisivät tekemättä.”

Taloudellista ja siistiä ajoa

Anna-Kaisan mukaan myös hybridi sopii hyvin yritykselle.

”Autot liikkuvat paljon kaupunkiympäristössä, jossa pysähdytään jatkuvasti liikennevaloissa ja jatketaan taas matkaa. Hybridi on tällaisessa ajossa erittäin taloudellinen.” Myös hybridin ympäristöystävällisyys istuu hyvin kotisiivousta tekevän yrityksen arvoihin.