Joulutorit s1170x600 q80 noupscale

Katso joulun ajan parhaat pysähdysvinkit

Vuoden lähetessä loppuaan tunnelmalliset torit ja kahvilat tarjoavat kaivatun hengähdystauon tien päällä.

Villavat alpakat

Teijon luonnonpuiston äärellä sijaitseva merimiljöö huokuu menneen maailman tunnelmaa. Pistäydy Mathildedalin ruukkikylään ihastelemaan pehmoisia alpakoita, jotka saavat perheen pienimmät suorastaan villiintymään. Kylä tarjoaa myös kahvila- ja ravintolapalveluja.

Ruukinrannantie 6, Mathildedal

Korvapuustien tähden

Fiskars on tuttu ruukkikylä erilaisten taide-esineiden harrastajille, mutta se tarjoaa nautintoja muillekin aisteille. Tee vaikkapa pieni kävelyretki ruukin idyllisissä tunnelmissa ja suuntaa sen jälkeen Cafe Antique -kahvilaan. ­Itse leivottujen herkullisten korva­puustien tuoksu viitoittaa tietä paikan päälle.

Fiskarsintie 22, Fiskars

Näköala ja munkki

Tampereella ei voi ohittaa Pyynikin näköalatornin kuuluisaa munkkia. Saat suussa sulavan munkin aina tuoreena, sillä ne leivotaan paikan päällä. Samalla voit nauttia huikeista kahden järven maisemista yli koko Tampereen 150 metrin korkeudessa.

Näkötornintie 20, Tampere

Arktiset Markkinat

Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää joulun alla perinteiset markkinat. Tämän vuoden teemana on pohjoi­nen käsityö. Markkinoihin kuuluu myös käsityöpolku, joka johdattelee tutustumaan lähistön käsityöpuoteihin.

15.–17.12. klo 10–18, Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi

Tampereen Joulutori

Joulutori järjestetään jo 10. kerran. Käsityöläisiltä­ löydät­ laadukkaat käyttöesineet, ­korut, lahjat ja lelut.­ Tuoksut­ ja tunnelma­ houkuttelevat niin glögiravintolaan kuin munkkikahvilaankin. Torilla­ on joka päivä myös ohjelmaa.

2.–22.12. alkaen klo 10, Keskustori 10, Tampere

Teurastamo

Teurastamon Joulumarkkinat järjestetään jälleen ravintola Kellohallissa, Mokon tilassa sekä ulkona Teurastamon piha-alueella. Mukana on viitisenkymmentä yrittäjää ja käsityöläistä sekä suosittu Suklaarasia­tapahtuma.

16.–17.12. Teurastamo, Työpajankatu 2, Helsinki