Geneve s1170x600 q80 noupscale

Rohkeampia värejä ja muotoja

Geneven autonäyttely järjestettiin 86. kerran. Sveitsiläismaaperällä nähtiin jälleen autouutuuksien lisäksi laaja kattaus luksus- ja urheiluautoja.

Konsepti­malli KIKAI:ssa viimeistelty tekniikka on tuotu osaksi auton ulkomuotoa.

Toyota esitteli Geneven autonäyttelyssä useita merkittäviä uutuuksia. Cross­over-mallinen C-HR tuo Toyotan uuteen autoluokkaan, yhä kasvavaan C-segmentin katumaasturiryhmään. Uskalias ulkomuoto on pidetty aiemmin konseptimallissa nähdyn oloisena, ja C-HR viitoittaa merkin tapaa tarjota asiakkaille valtavirrasta poikkeavia vaihtoehtoja. Malli hyödyntää uutta TNGA-alustarakennetta ja ­Toyotan tuoreinta hybriditekniikkaa. Myös 1,2 litran bensiiniturbo tulee tarjolle.

Toyota C-HR tuo uudenlaisen lifestyle-vaihtoehdon merkin mallivalikoimaan. Coupémaisista linjoista huolimatta sisätilat sopivat hyvin perhekäyttöön.

Avolavamalli Hiluxin kahdeksas sukupolvi näytettiin ensimmäistä kertaa Euroopassa. Siinä on säilytetty mallin legendaarisen luja rakenne, mutta ulkonäkö ja sisustus ovat nykyaikaisen tyylikkäät. Moottoriksi saadaan uusi, 150-hevosvoimainen 2,4 D-4D.

Proacen uudenmallinen tila-auto on selkeästi Toyota-perheen jäsen. Yhdeksän­paikkainen malli on mainio ratkaisu perheiden ja erilaisten seurueiden kuljetustarpeisiin.

Uudenmallisesta Proacestakin saatiin nähtäville tila-autoversio. Proace tulee aikanaan saataville kolmella eri koripituudella ja lukuisilla moottorivaihtoehdoilla. +

Geneven trendien Top 3

1) Yhä useampi merkki, jopa Maserati, tuo mallistoonsa monikäyttöisiä crossover-malleja.
2) Konseptiautojen kokeilevat muodot tuodaan rohkeasti myös tuotanto­malleihin. Autojen yksilöllisyys on kasvamassa.
3)Värikartat on taas löydetty! Genevessä näkyi sävyjä räikeän oranssista matta­grafiittiin.